Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaAraba ArızalarıAraba Gaz Yemiyor Devir Yükselmiyor

Araba Gaz Yemiyor Devir Yükselmiyor

Araba Gaz Yemiyor Devir Yükselmiyor

Araba gaz yemiyor devir yükselmiyor şikâyeti, özellikle araç sahiplerinin sıkça karşılaşabildiği sorunlardan biridir. Bu durum genellikle motorun çeşitli nedenlerle kendini koruma moduna almasından kaynaklanmaktadır.

Arabanın gaz yememesi ve devir yükselmemesine pek çok durum neden olabilmektedir. Kişiler, özellikle araç ECU’suna işlenen arıza kodlarını kontrol edilerek arızanın nedeni netleştirilebilmektedir. 

Dizel  veya benzinli araba gaz yemiyor devir yükselmiyor şikâyetine neden olan sorunlar arasında şunlar yer almaktadır;

• Motor soğutma suyu seviyesinin düşük olması

• Turbo yağ kaçaklarının olması

• Motor yağ seviyesinin düşük olması

• Yağ basıncının düşük olması

• Ateşleme arızası yaşanması

• Araç şarjının çok yüksek olması

• Yakıt sistemi sorunları yaşanması

Araba Gaz Yemiyor
Araba Gaz Yemiyor

Dizel Araba Gaz Yemiyor Devir Yükselmiyor

Benzinli araçlarda olduğu gibi dizel araçlarda da gaz yememe ve devir yükselmeme sorunuyla karşılaşılabilmektedir. Dizel araba gaz yemiyor devir yükselmiyor veya Dizel araba 3000 devirden sonra gaz yemiyor gibi şikâyetlere sebebiyet verebilen çeşitli nedenler bulunmaktadır.

Bu nedenler aracın gaz yememe ve devir yükselmeme sorununa neden olabilirken, kişilerin bu tarz sorunlar yaşaması halinde mutlaka aracın tam bir teşhisi için bir tamirhane veya araç servisine gitmelidir.

Dizel araçların gaz yememe ve devir yükselmeme sorunlarına sebebiyet veren nedenlerden bazıları şöyledir;

• Yakıt filtresi tıkanıklığı

• Yakıt enjektörü arızası

• Yakıt pompası arızası

• Turboşarj sorunu

EGR sistemi tıkanıklığı

Bunların yanı sıra yukarıda bahsedilen diğer nedenler de yine dizel araçlarda bu sorunlara sebebiyet verebilmektedir.

Araba Devir Yükselmiyor

Arabanın devirinin yükselmeme sorunu birkaç farklı nedenden kaynaklanabilmektedir. Araba devir yükselmiyor sorunu yakıt filtresi tıkanmasından kaynaklanabilmektedir. Yakıt filtresinin tıkanması, yakıtın akışını sınırlayarak arabanın devrini düşürebilmektedir.

Yakıt pompası arızası da yakıtın depodan motorun yanma odalarına doğru akışının sınırlanmasına neden olarak devrin yükselmesini engelleyebilmektedir. Gaz kelebeği, motorun yanma odasına hava akışını düzenlemekte ve gaz kelebeğinin arızalanması da motorun hava akışı sınırlayarak arabanın devrini düşürebilmektedir.

Lambda sensörü arızası ve emme manifoldu tıkanıklığı da yine arabanın devrinin yükselmemesine neden olabilmektedir. Kişiler, arabanın devrinin yükselmemesi durumunda bu sorunlardan birinin meydana gelmesi halinde bir servise başvurarak bu sorundan kurtulmalıdır.

Araba Gaz Almıyor

Araba gaz almıyor ne yapmalıyım? Diye düşünüyorsanız, bu durumda yapılması gereken ilk iş kişilerin konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmesidir ve ardından özellikle aracın gaz yememesi sorunu için kişilerin mutlaka uzman bir ekipten destek alması da gerekmektedir.

Araba gaz almıyor şikayetinde uzman ekip tarafından yapılan ilk işlem bilgisayar yardımıyla aracın beyninde yer alan arıza kodlarının okunması ve bu sayede sorunun tam olarak tespit edilmesidir.

Yapılan tespite göre bu sorunun çözümü için harekete geçilmekte, sorunun 2 numaralı silindirden kaynaklanması halinde bujiler, bobinler ve enjektörler kontrol edilmektedir. Tüm kontrollerin ardından sorunlu sistem değiştirilerek veya onarılarak arabanın gaz almamasına sebep olan sorun ortadan kaldırılmaktadır.

Araç Gaz Yemiyor

Arabanın hareket halindeyken teklemesi, aracın gaz yemediği anlamına gelmekte ve araç gaz yemiyor şikayetiyle sıkça karşılaşılabilmektedir. Arabanın LPG’li dizel veya benzinli olması fark etmeksizin her araçta gaz yememe sorunuyla karşılaşabilmek mümkündür.

Araç gaz yememesine neden olan pek çok husus bulunurken, aracın gaz yememe sorunu özellikle aracın bazı sistemlerinden kaynaklanmakta ve bu sorunun temel kaynağının çözümü için sistem arızalarının giderilmesi gerekmektedir.

Araç gaz yemiyor problemine sebep olan nedenler arasında özellikle şunlar yer almaktadır;

• Subap arızası

• Ateşleme sistemi arızaları

• Egzantirik ayarlarından kaynaklanan arızalar

• Yakıt ve filtre sisteminden kaynaklanan arızalar

• Egzoz ve katelizatör kaynaklı arızalar

BENZER İÇERİKLER

ÇOK OKUNANLAR